Hei taas pitkästä aikaa! Pahoittelen pitkää kirjoitustaukoa. Tietokoneeni vaihtui ja siinähän sitten meni muutama aihio mukana... Jotenkin myös into tehdä juttuja lopahti samalla. Mutta periksi ei anneta! Mukava palata taas pitkästä aikaa.

 

Sitten tärkeämpään, ajattelin tehdä pientä ohjelma-arviota National Geographicilla esitetystä sarjasta Egyptin kadonneet aarteet.

 

Egyptin kadonneet aarteet oli mielestäni sangen mielenkiintoinen ohjelma. Sarjassa näkyi egyptologeja kaivauksillaan todellisissa työtilanteissa ja täytyy sanoa, että aika kylmähermoinen täytyy olla, että uskaltautuu menemään niihin tiloihin, mihin he kaivautuvat. Myös se oli sarjassa hyvää, että sarjassa kerrottiin uusista löydöksistä ja laajemmalle yleisölle tuntemattomammista henkilöistä ja kohteista (kuten Aatelisten laaksosta). Aineiston määrä, joka täytyy kaivauksilla kerätä ja selvittää, jotta johtopäätöksiä voi tehdä, on suuri ja se näkyi sarjassa. Kaivauslupien kanssa saa myös olla tarkkana! Jaksoja oli kuusi, joten niissä pystyttiin käsittelemään eri aiheita ja hyvin monipuolisesti.

 

Mistä sitten en pitänyt? Täytyy myöntää, että jaksoissa pompittiin kohteesta toiseen tuon tuosta, kuin katsoja ei jaksaisi keskittyä samaan löydökseen viittä minuuttia kauempaa. Lisäksi kohdat, joissa jänniteettin, onnistuuko esimerkiksi Ramses II patsaan liittäminen yhteen onnistuneesti tuntui hieman päälle liimatulta, kuin katsojaa pitäisi pitää aina jännityksessä, että ohjelmaa katsottaisiin.

 

Kaiken kaikkiaan sarja oli hyvä ja osan uusinnoista olen katsonut ilomielin.