Franck Goddion näyttely Osiris - Das versunkene Geheimnis Äyptens (Osiris - Egyptin uponnut salaisuus) pidetään Zürichissä, Museum Rietbergissä. Näyttely avataan 10. helmikuuta 2017. Kyseessä on sama näyttely, joka on pidetty tänä vuonna Lontoossa ja Pariisissa aiemmin.

Näyttely esittelee löydöksiä Thonis-Herakleinosta ja Canopuksesta. Nämä kaupungit upposivat aikoja sitten Välimereen ja Franck Goddio on tutkinut näitä alueita. Herakleionin temppelin kaivauksista oli televisiossakin juttua vuosia sitten. Muistaako joku dokumentin Uponneen temppelin etsinnän?

Näyttelyssä esitellään myös egyptiläistä Osiris-kulttia ja Osiriksen myyttiä. Ilmeisesti näyttelyssä esitellään temppeleissä pidettyjä riittejä ja seremonioita. Esiteltävistä näyttelykappaleista 40 näyttelykappaletta on Aleksandrian ja Kairon museoista. Kaikkiaan näyttelykappaleita on 300 ja näyttelyä varten tilaa tarvitaan 1 300 m2!

Mikäli aihe vaikuttaa kiinnostavalta ja satut liikkumaan Zürichissä, voinee näyttelyssä pistäytyä. Valitettavasti lippujen hintoja en löytänyt.

Lähteet

- Osiris Exhibition in Zurich Switzerland. 20.9.2016. franckgoddio.org

- Osiris - Das versunkene Geheimnis Ägyptens. 2016. Osiris-zuerich.ch